Риба кета свіжоморожена без голови поточена. Країна походження США, Аляска.
Вага тушки 1-2 кг. Цена за кг-210 грн
Регулярне вживання кети та її литки покращує роботу мозку, завдяки нормалізації кровообігу в судинах. Також цей сорт риби містить велику кількість лецитину, який нейтралізує холестерину, і вітаміну В1, що виконує роль антиоксиданту для організму
Кета належить до роду Тихого лососів і є найпопулярнішим і масовим різновидом червоної риби. Кета мешкає у водах північної частини Тихого океану, Охотського та Берингового морів, у прибережних водах Північної Америки.
Спочатку кету цінують за червону ікру та дієтичне м'ясо. Ніжне м'ясо та ікра кети мають неймовірні смакові якості. Однак дуже важливо правильно приготувати цю рибку, позаяк традиційне обсмажування зробить її сухою. Свіжоможена кета добра в запеченому вигляді та смажена в клярі. Запікають рибу з овочами в духовій шафі або фользі.
Склад і калорійність
Кета у своєму складі містить багато води — приблизно 74% й білків — 19%. Також у ній є жири, зола і практично немає вуглеводів.
Вітаміни в кеті представлені таким набором: ретинол, кальциферол, тіамін, піридоксин, рибофлавін, ніацин, ціанобалабамін, аскорбінова та фолієва кислоти.
Мікро- та макроелементи: кальцій, фосфор, калій, сірка, магній, натрій, фтор, залізо, марганець, цинк, йод, мідь і селен.
Калорійність 100 г кети становить не більш ніж 126,4 ккал.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Kodiak |
Вага | 2 кг |
Тип | Морська риба |
Ціна за 1 кг | 200 |
Основні | |
Вид продукції | Свіжоморожена риба |
Користувацькі характеристики | |
Вид риби | Кета |
- Ціна: 210 ₴/кг